La pas prin trecutul Ploieștilor – 18 mai 2014

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană (AEDU), prin intermediul platformei RepublicaPloiesti.net îi invită pe toți cei pasionați de Ploiești la o nouă plimbare prin trecutul orașului nostru. Evenimentul va avea loc duminică, de la ora 12:00, iar participarea se face pe baza unei rezervări în prealabil.
Turul istoric „La pas prin trecutul Ploieștilor” își propune să prezinte fața mai puțin cunoscută a orașului reprezentată patrimoniul local care a supraviețuit tuturor vitregiilor istoriei și de poveștile din spatele clădirilor pe lângă care trecem adeseori. Vom vorbi despre cum au apărut Ploieștii și despre modul în care această localitate ar fi putut fi doar o suburbie a Târgșorului sau a cartierului Bereasca. De asemenea, veți putea afla cum, la un moment dat în istorie, s-au mutat toți ploieștenii în București, dar și despre celebrul episod al Republicii de la Ploiești.
Nu vom ocoli nici poveștile clădirilor pe lângă care trecem și astăzi. Vom discuta despre primul revelion din oraș, despre liceul construit pe locul unui cimitir, despre afacerile atât de actuale ale politicienilor de demult, precum și despre casa în care a locuit o parte a familiei imperiale ruse. Pe lângă imaginea de ansamblu, vom aduce în discuție povești personale, anecdote, bârfe din Ploieștii de odinioară și ne vom imagina că suntem în mijlocul unor evenimente istorice importante pe care le-au trăit părinții sau bunicii noștri. 
Explicațiile vor fi însoțite de imagini de epocă – fotografii unicat, reproduceri după poze rare, precum și cărți poștale vechi de mai mult de un secol. Turul costă 20 de lei, va începe la ora 12:00 și va dura aproximativ două ore, punctul de plecare fiind fosta Casă a Căsătoriilor de pe Bulevardul Independenței.
Turul istoric „La pas prin trecutul Ploieștilor” se desfășoară din septembrie 2012 și se află la a unsprezecea ediție în limba română. Evenimentul este un produs al platformei de istorie locală RepublicaPloiesti.net aflată sub egida Asociației pentru Educație și Dezvoltare Urbană.
La pas prin trecutul Ploieștilor – 18 mai 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *