Evenimente viitoare (aprilie)

In perioada urmatoare vo avea loc cateva evenimente legate de Ploiesti pe care vi le recomand:

Lansarea cartii “Pluviografii. O istorie a culturii romane de la Ploiesti” a profesorului Dan Gulea

Joi, 25 aprilie va avea loc lansarea cartilor “Pluviografii. O istorie a culturii romane de la Ploiesti” (nominalizata la Gala Industriei de Carte 2013) si “I.L. Caragiale, Titirca. Sotirescu & Cia” semnate de profesorul Dan Gulea. Evenimentul va avea loc de la ora 16:00 la Sala de Festivitati de la Colegiul National “Mihai Viteazul” Ploiesti, dar si de la ora 18:00 la amfiteatrul AP-9 al Universtatii de Petrol-Gaze Ploiesti. Ambele carti au aparut la Editura Paralela 45 in 2012.
De ce am pus ca titlul numai “Pluviografii” daca este o dubla lansare de carte? Pentru ca, in opinia mea, aceasta carte este probabil cel mai bun volum cu si despre Ploiesti aparut in ultimii 23 de ani. Solid documentata si foarte bine scrisa, cartea profesorului Dan Gulea este o carte in rezonanta cu timpul sau. Modul in care sunt analizate miturile ploiestenilor, simbolurile orasului, istoria sa este unul critic, dar deloc lipsit de savoare. Trecerea prin evolutia Ploiestilor ofera cititorului un excelent mod de a intelege ce inseamna acest oras si cum  fost vazut, simtit si trait in diferite epoci. “Pluviografii” se va instala fara indoiala ca una din cartile obligatorii pentru o descoperire a Ploiestilor, indiferent din ce perspectiva.
Tururi istorice “La pas prin trecutul Ploiestilor”

Din aprilie reiau tururile istorice prin orasul Ploiesti. Duminica, pe 21 aprilie, va fi primul tur. Datorita interesului ridicat, locurile pentru acest prim eveniment au fost deja rezervate si am cautat si stabilit noi date pentru tururi:

  • 27 aprilie, de la ora 14:00
si
  • mai – va fi anuntat in curand
Saptamana viitoare voi pune si linkuri catre event-urile de Facebook. Pentru ca am primit intrebari in acest sens: se pot face si tururi la cerere, dar in acest caz va rog sa ma contactati pe mail: lucianflorin.vasile@gmail.com .
Anul acesta va fi oferit si un al doilea traseu urban, iar anuntul va fi facut in mai/iunie.
Evenimente viitoare (aprilie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *