Republica, Ploiestii si Adevarul

Ziua de 9 martie 2010 marcheaza o premiera pentru RepublicaPloiesti: prima aparitie in paginile unui ziar. Mai exact, in suplimentul Expert Imobiliar al cotidianului Adevarul.Adevarul - Expert Imobiliar - 9 martie 2010 - 1Adevarul - Expert Imobiliar - 9 martie 2010 - 2Articolul este unul laudabil, mai ales ca nu multi ziaristi dau importanta unui asemenea subiect. Totusi, am cateva precizari de facut:

 • prin acest proiect, nu promovez refacerea orasul (in acest scop exista institutii locale), ci mai degraba scopul este educatia;
 • nu tratez, in general, in paginile acestui blog, aspectele juridice sau cele legate de valoarea imobliliara a cladirlor vechi – prefer sa raman in spatiul istoriei;
 • in cazul blocului Toboc, comentariile aferente articolului sunt elocvente – exista locatari care incearca sa pastreze identitatea istorica a imobilului, la fel cum exista si unii care nu au respect fata de aceasta cladire veche (am spus – NU generalizez). Cazul blocului Toboc este reprezentativ pentru soarta trista a acestor cladiri de patrimoniu, a caror salvare este de dorit, dar pare sa fie si putin realizabila;
 • la acest moment, doar eu ma ocup de acest blog (de aici si lipsa sa de actualizare), dar am primit un insemnat ajutor (informatii, poze, etc) de la diferiti oameni – ploiesteni si nu numai;

In concluzie, articolul nu este unul perfect, dar este unul binevenit. Multumiri echipei Adevarul!

Republica, Ploiestii si Adevarul
Tagged on:

10 thoughts on “Republica, Ploiestii si Adevarul

 • March 10, 2010 at 6:20 am
  Permalink

  Trebuie sa le fii foarte recunoscator ca te-au citat. Puteu bine-mersi sa-ti preia un articol, cu tupeu si nesimtire maxime.

  Oricum, "Adevarul" actual ii face sa se "rasuceasca in mormant" pe Beldiman si pe Cazzavillan.

  Reply
 • March 10, 2010 at 7:58 am
  Permalink

  Deh, încetul cu încetul ne mutăm cu toţii pe Internet. Nu ştiu cine mai citeşte un ziar pe hărtie, darămite Adevărul…

  Felicitări, Lucian!

  Reply
 • March 10, 2010 at 2:19 pm
  Permalink

  Felicitari Lucian! Eu citisem articolul si m-am bucurat ca demersul tau a fost pentru o zi in atentia opiniei publice (nationale)! La mai mare si poate reusim sa schimbam ceva in Ploiesti!

  Reply
 • March 10, 2010 at 6:14 pm
  Permalink

  Felicitari , intr-adevar !
  total de acord cu antevorbitorii .
  Cat despre scopul educativ pe care ti l-ai propus pentru blogul acesta , eu zic ca reusesti chiar mai mult .
  Mie una mi-ai reamintit ca am de ce mandri ca sunt ploiesteanca , ca nu a fost un oras minor .
  Pacat doar ca si azi ne tinem la moda , doar ca "moda" de azi inseamna distrugerea trecutului si acoperirea golurilor cu modernisme depersonaliza(n)te.
  Felicitari inca o data si multumiri pentru munca ta !

  Reply
 • March 10, 2010 at 10:03 pm
  Permalink

  Raiden, te inteleg ca ai avut anumite probleme cu unii redactori de la Adevarul si iti dau dreptate in ceea ce ti s-a intamplat tie. Dar nu toti sunt la fel, iar cu dna Adina Stroiu chiar am colaborat cat se poate de ok.

  Armyuser, toti aveti ceva cu Adevarul?:))

  Prahova24hours, multumesc frumos! De schimbat ceva, nu stiu ce sa zic… Dar macar de consemnat ceea ce se pierde si ceea ce mai este sa ne preocupam. 🙂

  Mihaela dm, multumesc mult!

  Reply
 • March 11, 2010 at 6:51 am
  Permalink

  "Adevarul" va muri in chinuri, Lucian. Vanzarile scad vazand cu ochii. Le urez moarte lenta.

  Stii zicala aia, "Cu o floare…". E si cazul tau. Adina Stroiu poate fi o exceptie, dar cu redactori-sefi gen Cartianu, ziarul ala e condamnat.

  Stii bine ca iti apreciez munca, dar cand lauzi un ziar dubios, nu pot fi de acord.

  Reply
 • March 12, 2010 at 6:35 pm
  Permalink

  Raiden, eu laud acel portiune din ziar cu care am avut eu de a face. A fost ok. Ce ti s-a intamplat tie, sunt de acord ca nu a fost drept deloc si critic alaturi de tine. Incerc sa vad partile bune, la fel cum incerc sa deslusesc si pe cele rele.

  Iar pentru toata seria de documente despre tov. Iliescu (publicata recent), Adevarul merita o bere 🙂

  Cat despre vanzari si evolutia ziarului… Nu e treaba mea asta.

  Reply
 • March 13, 2010 at 7:57 am
  Permalink

  @Raiden: Un offtopic referitor la "Adevarul"…pe Trafic stau mai bine ca "Jurnalul National" si "Evenimentul Zilei". In plus fata de cele doua au editii de seara tiparite care se distribuie gratuit in aproape toate judetele Romaniei. In concluzie nu cred ca stau chiar atat de prost…si mai au multa paine de mancat!
  Ca ai tu ceva cu ei si-ti doresti sa "moara" e partea a 2-a… 🙂

  Reply
 • March 31, 2010 at 12:04 pm
  Permalink

  Va multumesc pentru aprecieri. :)Adina Stroiu

  Reply
 • April 24, 2010 at 2:51 pm
  Permalink

  Sunt bucuros ca va ocupati de valorile noastre, de arhitectura de istorie. Ocupativa si de Hipodrom ! Si caii cer de mancare si oamenii care se pricep pot sa faca o afacere din Hipodrom, cele mai bune pariuri si televizate !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *