Tur istoric – La pas prin trecutul Ploiestilor – 12 aprilie 2014

Dacă până acum tururile istorice aveau loc duminica, vă propun de această dată sâmbătă după-amiază o plimbare prin trecutul Ploieștilor.
Turul istoric va avea loc sâmbătă, 12 aprilie 2014, de la ora 17:00. Punctul de întâlnire va fi fosta Casă a Căsătoriilor de pe Bulevard, urmând ca plimbarea să se încheie după aproximativ două ore în apropierea Palatului Culturii.
La fel ca la edițiile trecute ale turului…”vom vorbi despre cum a apărut această localitate și despre modul în care Ploieștii ar fi putut fi doar o suburbie a Târgșorului sau zonei Bereasca. De asemenea, veți putea afla despre cum, la un moment dat în istorie, s-au mutat toți ploieștenii în București, dar și despre episodul Republicii de la Ploiești.
Nu vom ocoli nici poveștile clădirilor pe lângă care trecem și astăzi. Vom discuta despre primul revelion din oraș, despre liceul construit pe locul unui cimitir, despre afacerile atât de actuale ale politicienilor de demult, precum și despre casa în care a locuit o parte a familiei imperiale ruse.
Pe lângă imaginea de ansamblu, vom aduce în discuție povești personale, anecdote, bârfe din Ploieștii de odinioară și ne vom imagina că suntem în mijlocul unor evenimente istorice importante pe care le-au trăit părinții sau bunicii noștri.
Explicațiile vor fi însoțite de imagini de epocă – fotografii unicat, reproduceri după poze rare, precum și cărți poștale vechi de mai mult de un secol.”
Turul costă 20 de lei, iar pentru rezervări – mail la lucianflorin.vasile@gmail.com sau 0747695809.
Tur istoric – La pas prin trecutul Ploiestilor – 12 aprilie 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *