Concurs de manuscrise – Cât de frumos poate fi un oraș urât

luci poster2_2Cât de frumos poate fi un oraș urât? Te provocăm să scotocești prin amintiri, povești auzite sau trăite și să te alături proiectului nostru! Cele mai bune texte vor fi reunite în volumul colectiv „Cât de frumos poate fi un oraș urât. Povești și amintiri din Ploiești” ce va apărea sub egida AEDU.

Prin proiectul Cât de frumos poate fi un oraș urât, Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană își propune să surprindă Ploieștiul într-un tablou eterogen, capabil să dezvăluie multiplele imagini pe care orașul le înfățișează. Căutăm poveștile fiecăruia dintre voi, amintiri despre cei mai tineri ori cei mai bătrâni, despre părinți, bunici sau chiar stră-stră-străbunici care au cutreierat – acum sau odinioară – străzile ploieștene. Ne-am bucura să aflăm și poveștile caselor, ale blocurilor sau ale altor ziduri care ascund sub fațadele simple ori bogat decorate trăirile celor care au iubit, au visat, au râs, au plâns sau – pur și simplu – au trăit în urbea lui moș Ploaie.

Acordați-vă un răgaz în care să vă descoperiți geografiile și istoriile personale și, mai mult de atât, să le împărtășiți și altora. Aflându-ne poveștile, vom putea înțelege mai bine ce ne leagă, ce înseamnă să fim o comunitate și unde putem regăsi frumosul dintr-un oraș ce pare uneori că și-a pierdut farmecul de altădată.

Pentru mai multe detalii despre concurs, vă invităm să parcurgeți regulamentul acestuia, disponibil aici.

Manuscrisele se pot trimite la adresa contact@dezvoltareurbana.org până la data de 22 ianuarie 2016.

Proiect al Asociației pentru Educație și Dezvoltare Urbană. Parteneri media: Bookaholic și SMA Studio.


Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană este o organizație nonguvernamentală înființată în 2013 a cărei activitate vizează comunitățile urbane, prin desfășurarea de proiecte educaționale și prin recuperarea, revalorificarea și consolidarea patrimoniului cultural urban.

Concurs de manuscrise – Cât de frumos poate fi un oraș urât

One thought on “Concurs de manuscrise – Cât de frumos poate fi un oraș urât

  • December 9, 2015 at 10:08 pm
    Permalink

    Un concurs ce are ca scop o mai buna relationare intre oameni, schimburi de idei si de opinii, chiar daca fiecare si-o expune pe cea proprie si altii sunt nevoiti sa absoarba din ea partile bune, imi place acest gen de initiativa.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *