Tur istoric „Un secol și ceva de istorie ploieșteană” – 20 mai 2017

Monumentul Vanatorilor - 2Dragi prieteni,
 
Ne face o mare bucurie să vă invităm la noul tur istoric pe care îl vom organiza de anul acesta. „Un secol și ceva de istorie ploieșteană” este o plimbare printre case din alte vremuri și povești din epoci diferite. Vom vorbi despre orașul cosmopolit din urma cu un veac și despre minoritățile care i-au marcat existența, vom vedea unde au locuit Țarul Rusiei și alți membri ai curții imperiale și vom urmări destinele unor oameni care au cunoscut totalitarismele secolului XX.
 
Turul va avea loc sâmbătă, 20 mai, de la ora 16:00, punctul de întâlnire fiind clădirea Conpet (construcția de sticlă și oțel de lângă fosta Policlinică cu plată) de la rondul I al bulevardului.
 
Vom parcurge în jur de 1,8 km în circa două ore, iar punctul de final va fi în apropierea hotelului Prahova.
 
Pentru a păstra o dimensiune optimă a grupului, locurile sunt limitate.
 
Turul costă 20 de ron, iar înscrierea se poate face prin e-mail la contact@DezvoltareUrbana.org .
 
Turul istoric este organizat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană în cadrul proiectului Republica Ploiești.
Tur istoric „Un secol și ceva de istorie ploieșteană” – 20 mai 2017

3 thoughts on “Tur istoric „Un secol și ceva de istorie ploieșteană” – 20 mai 2017

  • August 15, 2017 at 6:27 pm
    Permalink

    Rondul I de la Gara se numea La Elisee[cu pisoar], rondul II cu Statuia Vanatorilor din foto dv, La Vanatori. De acolo pleca strada Trandafiri/Petre Cinta/Ana Ipatescu[pe colt casa lui Chitu/Iosifescu,fosta Statistica] si se termina la Pompieri/Biserica Sf.Ecaterina,dupa ce trecea prin fata Spitalului Schuller…. Unde sant cei care stiau Istoria Ploiestiului si pastrau multe poze in colectie ? M-am bucurat sa citesc de Dr.Debie, unul din marii intelectuali ai orasului…Ar merita un tablou pe holul Filarmonicii….Poate ca viitorul ne va aduce cateva statui moderne: Republica Ploiesteana, Bombardarea Ploiestiului, Intrarea Armatei Rosii,etc….Felicitari, Luc.

    Reply
  • September 23, 2017 at 4:42 pm
    Permalink

    Am uitat sa mentionez ca biserica Sf.Ecaterina[langa Pompieri] a fost distrusa de Bombardamentele Americane…..La Spitalul Schuller au fost adusi cei 2 piloti Americani arsi,prabusiti pe Inchisoarea Rudului…Cand a venit Armata Rosie a instalat acolo un comandament : ei au montat un motor de avion cu elice…, si cand veneau surorile la lucru…., le ridicau fustele in cap…Istoria adevarata,povestita de cei care au trait-o…, nu are echivalent…, Luc. PS. Cand va apare o istorie adevarata a Ploiestiului ?

    Reply
  • September 23, 2017 at 4:46 pm
    Permalink

    PSS. Directorul Spitalului a fost Dr.Gruia, o somitate in Lumea medicala.., a fost arestat de comunisti pentru vina de a fi Legionar…, a murit la Canal. L.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *