Ploieștiul amintirilor noastre – Concurs de manuscrise

Amintirea copilului care-și întâlnește pentru prima dată regele. Amintirea mamei care-și vede fetele deportate și soțul încarcerat. Amintirea bicicletei cu care un băiat mergea spre gară ca să urmărească trenurile iar și iar. Amintirea sâmbetelor cu cinema în familie. Amintirea îmbrățișărilor de pe bulevard ale celor doi tineri care aveau să trăiască o dragoste mare, dar o viață scurtă. Sunt doar câteva dintre poveștile care alcătuiesc volumele colecției Memento. Însă câte altele nespuse nu există încă în casele sau pe străzile Ploieștiului? Pe acestea vă invităm să le împărtășiți cititorilor de azi sau de mâine, care vor descoperi astfel o altă față a orașului nostru.

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană pregătește al patrulea volum al colecției Memento, dedicate memoriei orașului Ploiești. Ca și până acum, în Ploieștiul amintirilor noastre dorim să așezăm laolaltă rememorări mai vechi sau mai noi ale evenimentelor, oamenilor, străzilor, clădirilor care au făcut sau fac parte din existența cotidiană a orașului.

Vă invităm, așadar, să parcurgem împreună drumul către un trecut încă prea puțin cunoscut, în care poveștile și amintirile fiecăruia readuc la viață o lume seducătoare și fascinantă.

Vă așteptăm manuscrisele pe adresa contact@dezvoltareurbana.org până la data de 20 septembrie 2020.

Selecția va fi efectuată de membrii AEDU și de experți externi, iar rezultatele vor fi anunțate ulterior pe site-urile AEDU și Republica Ploiesti. Pentru mai multe detalii, vă invităm să parcurgeți regulamentul concursului, disponibil aici.

Ploieștiul amintirilor noastre este un proiect al Asociației pentru Educație și Dezvoltare Urbană.

 

Ploieștiul amintirilor noastre – Concurs de manuscrise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *