TUR ISTORIC: Plăcerile Ploieștilor și alte istorii de altădată

UPDATE: Toate locurile pentru acest tur sunt rezervate, înscrierile fiind confirmate pe e-mail. Vă mulțumim tuturor și vom anunța în curând datele următoarelor tururi! 
Sâmbătă vom organiza singura ediție de anul acesta a unuia dintre cele mai populare tururi istorice: „Plăcerile Ploieștilor și alte istorii de altădată”. Este turul la care aflăm răspunsurile la întrebări precum: unde concerta George Enescu la Ploiești? Ce liceu din oraș a fost lagăr de prizonieri? Unde se organiza Orășelul Copiilor și unde venea în anii `30 Moș Crăciun pentru a-i întâlni pe cei mici? Și care este povestea ultimelor clădiri de pe strada Franceză?
Traseul se concentrează în jurul mahalalei Sfânta Vineri și va fi o plimbare în care vom discuta despre moravurile și cancanurile din orașul interbelic, despre multe clădiri care au supraviețuit vremurilor, dar și despre câteva care au dispărut, și, bineînțeles, vom evoca unele povești de viață desprinse parcă din filme de acțiune. Căci străzile pe care le vom parcurge își păstrează încă nenumărate istorii hazlii și tragice deopotrivă, dar toate la fel de fascinante.
Așadar, turul va avea loc sâmbătă, 19 august 2023, de la ora 10:00, punctul de întâlnire fiind fântâna arteziană din fața Hotelului Prahova. După aproximativ două ore, vom încheia plimbarea (pentru care vă recomandăm o încălțăminte mai confortabilă, căci vom parcurge, în total, în jur de 1,8 – 2 kilometri) prin trecutul Ploieștilor în apropierea Palatul Administrativ.
Contribuție recomandată este 30 ron (sumele obținute fiind utilizate pentru strângerea de documente și obiecte legate de istoria orașului Ploiești).
Pentru a asigura o dimensiune optimă a grupului, participarea se face numai prin înscriere via e-mail la lucianflorin.vasile@gmail.com (toate rezervările vor fi confirmate pe e-mail).
TUR ISTORIC: Plăcerile Ploieștilor și alte istorii de altădată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *