Tur istoric – La pas prin trecutul Ploiestilor

Am placerea de a va invita la primul tur istoric si arhitectural organizat in cadrul proiectului RepublicaPloiesti.net. Vom merge prin zona centrala a Ploiestilor pentru a vedea ce a mai ramas din patrimoniul vechiului oras si cum acesta a fost modificat pe rand de boom-ul imobiliar antebelic, bombardamentele aliate, cutremure si sistematizarea din perioada comunista. In ciuda tuturor greutatilor, strazile ploiestene pastreaza inca un numar semnificativ de cladiri cu valoare istorica si arhitecturala, dar care astazi au cazut in anonimat, pierzandu-si o parte din identitatea lor.
Pe traseul turului vom admira case de secol XIX, cu povestile din spatele lor, constructii interbelice care isi pastreaza eleganta deceniilor trecute, sedii de institutii publice sau private care au o intreaga poveste ce asteapta sa fie spusa si ne vom opri in locurile unde au avut loc diferite evenimente importante din istoria orasului Ploiesti.
Turul va avea loc duminica, 23 septembrie 2012, de la ora 12:00. Locul de intalnire este pe bulevard, in fata casei Radu Stanian, fosta Casa a Casatoriilor.
Pentru rezervari: mail la lucianflorin.vasile@gmail.com // comentariu la acest articol (insotit de un numar de telefon sau o adresa de e-mail)
Tur istoric – La pas prin trecutul Ploiestilor
Tagged on:

8 thoughts on “Tur istoric – La pas prin trecutul Ploiestilor

 • September 20, 2012 at 10:46 am
  Permalink

  foarte faina initiativa, o voi promova!
  iar noi ne vedem la proxima intalnire despre Case care plang.

  Reply
 • September 20, 2012 at 11:16 am
  Permalink

  Daca o sa mai aveti solicitanti si va fi vremea buna poate mai faceti o zi pe 13 octombrie, cand ne vom intalni la Ploiesti, doua ploiestence care iubesc Ploiestiul si acum dupa multi ani.

  Reply
 • September 20, 2012 at 5:52 pm
  Permalink

  Cristina Manolescu – multumesc mult, ne vedem la CCP 🙂

  mihaeladr – In principiu in weekendul acela voi fi in Ploiesti si, in functie de turul acesta, s-ar putea ca urmatorul sa fie programat atunci. Ramane sa vorbim pe mail.

  Reply
 • September 21, 2012 at 4:35 pm
  Permalink

  Doresc si eu sa particip. Ma prezint duminica la ora si locul stabilite. Nu va pot contacta online.

  Reply
 • September 23, 2012 at 5:28 pm
  Permalink

  Irina Goicea

  BRAVO LUCIAN!!!! Dupa ce o perioada destul de lunga de timp am savurat fiecare articol publicat de tine fara sa te cunoastem, astazi am aut o surpriza extraordinara in timpul acestui reusit tur al centrului Ploiestiului. Sincer, ne asteptam sa fie vorba despre o persoana de cel putin 40 de ani, iar surpriza a fost cu atat mai mare cand te-am vazut si ne-a placut extraordinar de mult prezentarea ta. Cu toata caldura te recomandam oricui doreste sa se inscrie intr-un astfel de tur isoric – traseul foarte bine organizat, documentare solida, prezentare foarte placuta….. ireprosabil. Jos palaria in fata unei astfel de initiative si in fata unui astfel de om!

  Reply
 • September 24, 2012 at 7:42 pm
  Permalink

  Va multumesc fain pentru aprecieri si ma bucur tare mult ca v-ati simtit bine si v-a placut turul prin Ploiestii vechi 🙂

  Reply
 • September 25, 2012 at 9:19 am
  Permalink

  Pacat ca nu pot veni in orasul tau in acea zi, dar am incredere ca vei fi un ghid/narator foarte bun, iar cei ce te vor acompania isi vor imbunatati cunostintele despre orasul acesta mult incercat!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *