Tur istoric – La pas prin trecutul Ploiestilor – 21 aprilie 2013

Dragi cititori,
Am placerea de a va invita duminica, 21 aprilie, la primul tur istoric din acest an organizat in cadrul proiectului RepublicaPloiesti.net. Mergand “la pas prin trecutul Ploiestilor” va propun o plimbare de aproximativ 2 ore prin centrul orasului, in zonele care isi pastreaza patrimoniul arhitectural, dar si in cele care au fost radical schimbate de sistematizarea din perioada comunista, urmarind ramasitele unei actiuni care a remodelat brutal aceasta localitate. Vom discuta despre cum a devenit orasul nostru principalul centru urban din regiune si cum s-a modificat aspectul Ploiestilor de-a lungul deceniilor.
Vom afla de asemenea cum si-au imaginat autoritatile din alte vremuri Ploiestii viitorului si cum ar fi trebuit sa arate orasul in functie de epoca. Vom vorbi despre politicienii de acum un secol si chiar mai bine, dar nu vom ocoli nici micile experiente si anecdote personale din momentele de dificultate a localitatii.
Vremea se anunta buna – soare cu cativa nori si probabilitate minima de a ploua. Copacii inca nu au inflorit pe deplin, asa ca avem ocazia de a admira in detaliu casele vechi (unele chiar si de aproape doua secole) ce se pastreaza in centrul orasului.
Intalnirea va avea loc la ora 12:00, in fata casei Radu Stanian (fosta Casa a Casatoriilor). Turul costa 15 ron / persoana. Dupa tur, putem ramane la o cafea pentru mai multe discutii.
Pentru rezervari: mail la lucianflorin.vasile@gmail.com ori in sectiunea de comentarii a event-ului de pe facebook – https://www.facebook.com/events/594555487230248/
Tur istoric – La pas prin trecutul Ploiestilor – 21 aprilie 2013
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *