Lansare de carte „Cât de frumos poate fi un oraș urât”

PrintAsociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană are plăcere de a vă invita la lansarea volumului „Cât de frumos poate fi un oraș urât. Povești și amintiri din Ploiești”.

Lansările vor avea loc

 • vineri, 22 aprilie, de la ora 19.00 la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu
 • sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 15:30 la Muzeul de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești

Alături de noi vor fi o parte din autorii volumului, cu care vom vorbi despre ce înseamnă un oraș frumos, care sunt amintirile și poveștile care îi leagă de locul unde s-au născut sau au locuit și câte dintre experiențele trăite au fost determinate de orașului „bulevardului cu castani”.

„Cât de frumos poate fi un oraș urât” este provocarea pe care le-am adresat-o ploieștenilor și ne bucurăm că ecoul ei și-a găsit răspuns în cele treisprezece povești și amintiri care alcătuiesc volumul publicat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană în colecția „Memento”.

Acoperind aproape un secol, textele din „Cât de frumos poate fi un oraș urât” surprind episoade semnificative din istoria mare a Ploieștiului (bombardamentele din cel de-al Doilea Război Mondial, naționalizările și sistematizările comuniste), dar, mai ales, istorii personale ale oamenilor ale căror vieți s-au intersectat sau suprapus cu cea a „urbei lui Moș Ploae”. Alături de autorii înșiși, protagoniști devin cinematografele „Cinemascop” și „Tineretului”, Gările de Sud și de Vest, Școala Normală de Fete „Regina Maria” și chiar „alimentara din colțul străzii”, mirosul de cafea și paharul de Coca-Cola ce purta gustul mult așteptat al schimbării.

Colecția „Memento” cuprinde volume colective și individuale care recuperează povești și amintiri ale orașelor din alte vremuri și ale locuitorilor acestora. Fie că e vorba de istorii personale sau biografii, cărțile păstrează și împărtășesc cititorilor secvențe dintr-un trecut care fascinează și ademenește.

Parteneri: Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu și Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” Ploiești

Concepție și realizare grafică: Cătălina Ruxandra Gherghinoiu

Lansare de carte „Cât de frumos poate fi un oraș urât”

One thought on “Lansare de carte „Cât de frumos poate fi un oraș urât”

 • May 18, 2016 at 5:25 am
  Permalink

  Am cumparat si citit cartea. E foarte buna, cu un plus special, dupa parerea mea, pentru G.W. si Lucian Vasile.
  Cum G.W. e cam de varsta mea, as fi interesat sa corespondez cu el, pentru ca, in mod certain, avem multe amintiri comune despre Ploiesti. Puteti, va rog, sa-I dati adresa mea? Va multumesc!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *