Tur ghidat „Un secol și ceva de istorie ploieșteană”

bannerDragi cititori,
 
Ne face o mare bucurie să vă invităm la turul istoric pe care îl organizăm anul acesta. „Un secol și ceva de istorie ploieșteană” este o plimbare printre case din alte vremuri și povești din epoci diferite. Vom vorbi despre orașul cosmopolit din urma cu un veac și despre minoritățile care i-au marcat existența, vom vedea unde au locuit Țarul Rusiei și alți membri ai curții imperiale și vom urmări destinele unor oameni care au cunoscut totalitarismele secolului XX.
 
Turul va avea loc sâmbătă, 19 august, de la ora 16:00, punctul de întâlnire fiind clădirea Conpet (construcția de sticlă și oțel de lângă fosta Policlinică cu plată) de la rondul I al bulevardului.
 
Vom parcurge în jur de 1,8 km în circa două ore, iar punctul de final va fi în apropierea hotelului Prahova.
 
Pentru sâmbătă, prognoza meteo anunță o vreme plăcută, numai bună pentru o plimbare pe străzile încărcate de istorie.
 
Pentru a păstra o dimensiune optimă a grupului, locurile sunt limitate.
 
Turul costă 20 de ron, iar înscrierea se face prin e-mail la contact@DezvoltareUrbana.org . Fondurile obține vor fi utilizate pentru strângerea de fotografii, cărți poștale, documente și obiecte ce țin de istoria orașului Ploiești.
 
Turul istoric este organizat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană în cadrul proiectului Republica Ploiești.
Tur ghidat „Un secol și ceva de istorie ploieșteană”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *