Lansare de carte: Din vechiul Ploiești

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană are plăcerea de a vă invita la lansarea volumului „Din vechiul Ploiești”, primul titlu din colecția „Restitutio”. Evenimentul va avea loc la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești, sâmbătă, 23 martie 2019, de la ora 16.00.

Primul volum al colecției „Restitutio” reunește nouă texte esențiale pentru cunoașterea și înțelegerea trecutului ploieștean. Autorii au trăit într-un oraș diferit de cel pe care îl știm astăzi. Fiecare a scris despre lumea pe care a cunoscut-o direct sau prin mărturiile contemporanilor săi. Rândurile așternute pe hârtie în urmă cu multe decenii sunt – pentru noi, cei de azi – porți către un univers pierdut definitiv, dar care încă fascinează și atrage prin poveștile sale.

Orașul este privit din perspective diverse, căci autorii provin din medii profesionale diferite, fiind istorici, preoți sau arhitecți. Unii dintre ei reprezintă grupurile etnice și religioase cu rol important în dezvoltare comunității locale, dar care, sub greutatea istoriei, au ajuns astăzi în pragul disoluției.

Colecția „Restitutio” va cuprinde volume cu texte vechi, editate și comentate, care spun poveștile de ieri ale orașelor de astăzi. Cunoscându-le trecutul și dinamica generațiilor anterioare, putem înțelege felul în care arată acum comunitățile din facem parte și, eventual, anticipa evoluția lor.

Parteneri ai evenimentului: Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Sorin Petculescu – Fotografie Comercială și Liviu Vasile Photography

Lansare de carte: Din vechiul Ploiești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *