Tur istoric – La pas prin trecutul Ploiestilor (III)

Am placerea de a va invita la ultima editie din 2012 a turului istoric si arhitectural ”La pas prin trecutul Ploiestilor” organizat in cadrul proiectului RepublicaPloiesti.net. Ne vom plimba prin centrul orasului, trecand prin zone care fie isi pastreaza cladirile vechi, repere ale trecutului acestui oras, fie au fost radical schimbate in urma procesului de sistematizare din perioada comunista. Vom discuta despre cum s-au modificat Ploiestii, in functie de epoca si cum modernizarea a inseamnat proiecte care aveau ca scop transformarea radicala a orasului, unele dintre aceasta fiind materializate, iar efectele lor sunt astazi mai mult sau mai putin vizibile.

De-a lungul plimbarii noastre vom admira diferite imobile construite in stiluri arhitecturale diferite (eclectic, neo-romanesc, neo-gotic) si ne vom opri in locurile unde s-au petrecut momente istorice importante pentru orasul nostru.
Evenimentul va avea loc sambata, 10 noiembrie 2012, de la ora 15:00. Locul de intalnire este pe bulevard, in fata casei Radu Stanian, fosta Casa a Casatoriilor. Turul costa 15 ron si va dura in jur de 2 ore.
Pentru rezervari: mail la lucianflorin.vasile@gmail.com // comentariu la acest articol (insotit de un numar de telefon sau o adresa de e-mail).
PS: Facebook-ul nu mai permite ca o pagina (nu profil individual) sa trimita invitatii pentru un event, asa ca postez aici linkul catre eventul de pe reteaua de socializare: http://www.facebook.com/events/176599252478109/
Tur istoric – La pas prin trecutul Ploiestilor (III)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *