Evenimente dedicate Republicii (de la) Ploiești

Anul acesta, ziua de 8 august aduce o dublă aniversare: se împlinesc 147 de ani de la proclamarea Republicii de la Ploiești, dar și 8 ani de activitate ai platformei online de istorie locală RepublicaPloiesti.net. Pentru a marca acest moment, Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană va organiza o serie de activități la Ploiești.

Basic RGBSâmbătă 5 august, la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” va avea loc proiecția proiecția filmului documentar „Bogota Change”. Producția urmărește transformarea radicală a capitalei columbiene în decursul unui deceniu, de la orașul dominat de corupție, nepăsare și criminalitate ridicată la unul cu străzi curate și sigure, cu parcuri și biblioteci, precum și cu un eficient sistem de transport în comun. Documentarul își propune să fie un îndemn la implicare în viața comunității și la reflexie asupra modului în care fiecare dintre noi poate să schimbe în bine mediul în care trăiește. Filmul va fi subtitrat în limba română.

Proiecția documentarului „Bogota Change” va avea loc sâmbătă, 5 august 2017, de la ora 16:00, la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești. Intrarea este liberă, pe baza unei rezervări la contact@DezvoltareUrbana.org (locurile în sală sunt limitate). Evenimentul este organizat de AEDU, cu sprijinul Muzeului Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”, UpFront Films, Sorin Petculescu – Fotografie Comercială și Liviu Vasile Photography.

Monumentul Vanatorilor - anunt turDuminică, 6 august, cei interesați sau pasionați de istoria orașului Ploiești sunt invitați să participe la turul istoric „Un secol și ceva de istorie ploieșteană”. Plimbarea va dura aproximativ două ore și va porni de la rondul I al Bulevardului, urmând să se încheie în apropierea Hotelului Prahova. Participanții vor cunoaște povestea venirii curții imperiale ruse la Ploiești și vor vedea casele locuite altădată de Țarul Alexandru al II-lea și apropiații săi, vor afla cum a fost orașul ocupat în timpul Primul Război Mondial și care era viața locuitorilor din urma cu un veac și vor descoperi biografiile unor ploieșteni care au trecut prin închisorile comuniste.

Turul va avea loc duminică, 6 august, de la ora 16:00, punctul de întâlnire fiind clădirea Conpet (construcția de sticlă și oțel de lângă fosta Policlinică cu plată) de la rondul I al bulevardului. Costul este 20 de ron, iar fondurile obține vor fi utilizate pentru strângerea de fotografii, cărți poștale, documente și obiecte ce țin de istoria orașului Ploiești.

Pentru a păstra o dimensiune optimă a grupului, locurile sunt limitate, iar înscrierea se face prin e-mail la contact@DezvoltareUrbana.org .

Vă așteptăm la evenimentele pe care le organizăm în acest weekend și vă invităm să urmăriți site-urile și paginile noastre de facebook pentru că zilele viitoare vom avea anunț pentru toți ploieștenii și nu numai!

Evenimente dedicate Republicii (de la) Ploiești

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *