Căsuța de istorie: AEDU la Festivalul Alfabetul Conviețuirii (ediția a X-a)

Dragi prieteni,

Ne face o mare bucurie să vă invităm la Căsuța de Istorie, standul AEDU de la Festivalul Alfabetul Conviețuirii! Vrem să arătăm că Ploieștiul are un trecut care merită (re)descoperit, povestit și sărbătorit, iar istoria locală poate fi unul dintre acele subiecte care să ne unească și să (re)construiască punți de dialog în comunitate.

La Căsuța de Istorie veți putea găsi o parte din cărțile publicate de-a lungul timpului de către AEDU, veți putea admira câteva obiecte din colecția noastră și veți putea faceți o inedită călătorie fotografică în trecut! Iar pentru cei mici vom avea surprize colorate!

Aflat la a X-a ediție, Festivalul „Alfabetul Conviețuirii” se va desfășura la Ploiești în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023 și va cuprinde trei zile de evenimente și spectacole menite să prezinte minoritățile naționale și să pună în valoarea patrimoniul cultural al fiecărei etnii. Manifestările sunt inițiate de Uniunea Elenă din România și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, Filarmonica „Paul Constantinescu”, Consiliul Judeţean Prahova, Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Ministerul Culturii.

Participarea AEDU la Festival se desfășoară cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești, căreia îi mulțumim încă o dată pe această cale.

Căsuța de istorie: AEDU la Festivalul Alfabetul Conviețuirii (ediția a X-a)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *