AEDU aduce Ploieștiul în expoziția națională dedicată României în Primului Război Mondial


afis_expo_romania-in-marele-razboi_mnir-1-micJoi, 15 septembrie, la Muzeul Național de Istorie a României din București va fi vernisată expoziția „România în Marele Război” dedicată aniversării a 100 de ani de la intrarea în Primul Război Mondial. Ploieștiul va fi prezent prin obiectele de colecție și fotografiile de epocă din colecția AEDU.

În 2009 s-a început constituirea unei colecții de cărți poștale care să surprindă imagini din trecutul ploieștean. De-a lungul celor șapte ani, această colecție s-a mărit constant, cuprinzând astăzi peste 1700 de cărți poștale, fotografii unicat, negative fotografice, diapozitive, albume personale, hărți, broșuri, afișe, acte și documente oficiale, precum și obiecte personale sau din comerțul local de altădată. Acest patrimoniu deosebit de important pentru istoria orașului Ploiești aparține astăzi Asociației pentru Educație și Dezvoltare Urbană.

O parte din obiectele și fotografiile din colecția AEDU care se înscriu în tematica expoziției naționale vor putea fi admirate la Muzeul Național de Istorie a României de pe Calea Victoriei din București între 15 septembrie 2016 – 15 martie 2017. Implicarea AEDU în acest proiect de mare anvergură aduce Ploieștiul într-una dintre principalele expoziții dedicate centenarului intrării României în Primul Război Mondial.

Ne bucurăm să fim alături de instituții importante ale țării care au contribuit la realizarea acestei expoziții, precum Muzeul Național de Istorie a României (organizatorul și gazda expoziției), Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca sau Arhivele Naționale ale României.

AEDU aduce Ploieștiul în expoziția națională dedicată României în Primului Război Mondial

2 thoughts on “AEDU aduce Ploieștiul în expoziția națională dedicată României în Primului Război Mondial

  • September 13, 2016 at 3:54 pm
    Permalink

    Feicitări Lucian ! Regret că nu pot veni să vizitez expoziția .

    Reply
    • September 20, 2016 at 1:57 pm
      Permalink

      Vă mulțumesc!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *